Mijn naam is

Jolanda Bennik

Kindercoach, Jongerencoach,

Ik ben getrouwd en heb twee kinderen, een zoon en dochter (18 en 20 jaar).

Naast mijn eigen kindercoachpraktijk werk ik ook in het Groene Hart ziekenhuis en bij Kwadraad. Ik heb 2 jaar geleden de kindercoachopleiding afgerond en volg regelmatig nascholingen.

Het werken met kinderen geeft mij energie. Ze zijn puur in hun emoties en uitspraken en weten vaak goed waar ze aan willen werken. Het is zo mooi om te ervaren dat door oprechte interesse en een luisterend oor een kind zich gezien en gehoord voelt en gaat groeien door de oefeningen die ik aanbied.

Wat mij drijft

Kinderen bewust maken van hun kwaliteiten, zodat ze zelfverzekerd en weerbaar door het leven kunnen gaan en weten hoe ze in de toekomst mogelijke tegenslagen aan kunnen.

Wat ik zo leuk en belangrijk vind in coachingstrajecten zijn vertrouwen, creativiteit en humor. De afwisseling van serieuze gesprekken en een luchtig spel of creatief bezig zijn werkt heel prettig. Ik kijk per sessie wat een kind nodig heeft en ik zal altijd zorgen voor een veilige sfeer en omgeving, zodat je kind kan groeien in de ontwikkeling.

 

Ook leuk om te weten

In mijn vrije tijd wandel ik graag, spreek ik met vriendinnen af en ben ik vaak in de tuin te vinden tussen de planten en de konijnen. Daarnaast ben ik vrijwilliger bij School’s Cool, waarbij de focus ligt op planning en leren ‘leren’. Dit doe ik al 2,5 jaar met veel plezier.

 

Hoe het op school gaat, bepaalt of je lekker in je vel zit en vice versa. Daarom is het belangrijk om naar het totaal plaatje te kijken. Elk kind weet diep van binnen de oplossingen voor zijn/haar problemen, ik help graag kinderen met het zoeken naar die oplossingen!

Kindercoach, jongerencoach, praktijkruimte